09 Kasım 2018, İstanbul

KADEM Gençlik Komisyonu tarafından her Cuma Kısıklı Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Gençlerle Baş Başa” programı Üsküdar Müftülüğü Baş Vaizi Fatma Bayram’ın katılımı ve gençlerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Üsküdar Müftülüğü Baş Vaizi Fatma Bayram’ın gençlerin merak ettiği konuları ve bu konularla ilgili sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında yanıtladığı programda bu hafta; iman, namaz, nikah ve ticaret ahlakı gibi konular hakkında bilgiler verildi. Bayram konuşmasında, günümüzdeki helal-haram hakkındaki bilgi eksikliğine değinerek özellikle evlilik ve ticarette helal-haram ölçüsünde bilgi eksikliği yaşandığını belirterek, dinde temel hususların değişmeyeceğini sadece zamana göre fetvaların değişebileceğini, vurguladı.

Bayram konuşmasında ayrıca, İslam’daki beş kutsala da değinerek, bunların ‘İnanç, hayat, nesil, akıl, mal’ olduğunu ifade etti. Bu beş kutsala zarar verecek her şeyin Kur’an’da yasaklandığını belirten Bayram, “Dünya, ahiret, kalp, beden, ruh ve akıl için yaşıyoruz. Biri olmadan diğeri düşünülemez. İslam sadece bir şeyle ilerlemez. Esas olan yaptığımız her şeyi ihlasla yapmamız, düzgün yapmamız. Ticaret de yapacağız, mürşit de olacağız. Namaz da kılacağız, siyaset de yapacağız” şeklinde konuştu.