Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gençlik Komisyonu ve KADEM Vakfı’nın düzenledikleri iftar programı, 30 Mayıs Çarşamba akşamı, Vakfın Kız Öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin katılımıyla KADEM Genel Merkezinin bahçesinde gerçekleştirildi.

İftar yemeğine KADEM Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Baytaktar, KADEM Vakfı Genel Müdürü Murat Aydın ve KADEM Gençlik Komisyonu Başkanı Av. Dr. Safa Koçoğlu katıldı.

İftarda gençlere seslenen KADEM Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, Türkiye’nin başarısı ve ilerlemesinin genç neslin kararlılığına ve dönüştürücü gücüne bağlı olduğunu belirterek, “Gençlerimiz artık kendi sözünü söyleyebilen, adaletin, fikrimize ve kalbimize yerleşmesine aktör olabilen, bunu yaparken de köklerinden kuvvet alan bir nesildir” dedi.

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, gençlik döneminin kanın en deli aktığı, kişinin kendini ortaya koymaya çalıştığı, bu uğurda asileştiği, en cesur olduğu dönem olduğunu belirterek, “Mesele bu asi damarı nefsin karşısına koymak, bu cesur enerjiyi hayırlı işlerde kullanmak” diye konuştu.

Nefsi dizginleme zamanı olan Ramazan ayının adeta yeme içme şenliğine çevrildiğini belirten Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Bir araya gelmek güzel fakat içimize, kulluğumuza odaklanıp silkelenmeyi hep erteliyoruz” dedi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “KADEM olarak bizim tek derdimiz Allah’ın doğuştan kadına verdiği onurlu varoluşunun ve haklarının teslim edilmesidir. Allah’ın helal kıldıklarının haram gösterilmesine razı değiliz” diye konuştu.

KADEM Vakfı Genel Müdürü Murat Aydın, 3 yıl önce 3 yurt ile çıktıklarını belirterek, “Bugün 13 ilde 17 yurt 200’e yakın öğrenciyi misafir etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

KADEM Gençlik Komisyonu Başkanı Av. Dr. Safa Koçoğlu, “Başlangıçta İstanbul’da bir avuç gençtik. Şimdi ise illerdeki temsilciliklerde ekipleri olan ve üniversitelerde kulüpleri açılan kocaman bir aileyiz. Biz akranın akrana olan iletişimini önemsedik. Her ne iş yaptıysak başrolde ve üreten biz gençler olduk” diye konuştu.

İftar programı öncesinde İstanbul Milletvekili Adayları E. Sare Aydın Yılmaz, Ayşe Böhürler ve Rümeysa Kadak, Gazeteci Esra Elönü moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide, gençlerin sorularını yanıtladılar.