Kadın ve Demokrasi (KADEM) Vakfı bünyesindeki yurtlarda kalan öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağladığı  beslenme ve barınma yardımından yararlanacak.

Bakanlar Kurulu, vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere yapılacak beslenme ve barınma yardımına ilişkin usul ve esasları belirledi.

13 ilde 17 yurt ile hizmet veren ve  bin 200’e yakın öğrenciyi misafir eden KADEM Vakfı, beslenme ve barınma yardımından yararlanacak vakıf ve dernekler arasında yer aldı.

Bakanlar Kurulu kararına göre, ücretli barınan öğrenciler adına vakıf veya derneklere Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bütçesinden ödemeler yapılarak önemli oranda indirimler sağlandı.

Barınma yardımı ile birlikte beslenme yardımının yasaya dahil edildiği çalışma kapsamında yurtlarda barınan öğrencilerin beslenmelerine katkı yapılması amacıyla Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki beslenme yardımını geçmemek üzere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olarak ayrı ayrı belirlenecek ve öğrenciler adına vakıf veya derneklere Kurum bütçesinden ödemeler yapılacak.

KADEM Vakfı yurtlarında verilen hizmetler

KADEM Vakfı, kurulduğu günden bu yana, genç kızlara güvenle barınabilecekleri yurtlar sunarkan, ihtiyaç duydukları hizmetleri de karşılıyor. Yurtlarda, kahvaltı, akşam yemeği, ADSL İnternet, 7/24 Sıcak Su, bilgisayar odası, etüd salonu, seminer salonu, konferans salonu, dinlenme salonu, mescid, revir, çamaşırhane, ütü odası,  jeneratör, 24 saat güvenlik hizmetleri veriliyor.

KADEM Vakfı, bir yandan genç kızların manevi dinamiklerini zenginleştirip, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmelerine katkıda bulunurken, diğer yandan sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek üzere çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yurt başvurusu için: